Başarı çocuk akademisi açılıyor
Başarı Eğitim Kurumları 2001 yılında başladığı eğitim hayatına günden güne büyüyerek ve başarılını katlayarak devam ediyor.
Akademik başarılarının yanısıra sosyal ve spotif alanda da gösterdikleri başarılar ile Karaman'ın gurur kaynaklarını yetiştirmenin mutluluğunu yaşayan Başarı Koleji, bünyesindeki okul sayısını da günden güne artırmaktadır.
Konu hakkında konuşan Kurucu Mehmet Coşar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ana sınıfı, İlkokul ve Ortaokul olarak çıktığımız bu yolda bünyemize yıllar içerisinde önce Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi dahil olmuş, daha sonra da Boğaziçi Kurs Merkezi dahil edilmişti. Başarı Eğitim Kurumları olarak 2022-2023 Eğitim öğretim yılı itibariyle de bünyemize Başarı Çocuk Akademisi'ni dahil edeceğiz.
BAŞARI ÇOCUK AKADEMİSİ NEDİR?
Başarı çocuk akademisi olarak eğitime ilk adımın atıldığı okul öncesi dönemin, insan yaşamında çok önemli bir role sahip olduğunu biliyoruz.
Bu dönemde çocuğun kişiliğinin sağlıklı bir biçimde gelişebilmesi ve her yönden donanımlı, bağımsız bir birey haline gelebilmesi için okul öncesi eğitim şarttır. Bu sürecin doğru yönetilmesinin, aslında çocuğun tüm yaşamının ana mimarı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, çocuklarımızın bu süreci en güzel, doğru ve anlamlı şekilde geçirmesine yardımcı olacak her türlü araç, yöntem ve görüşü desteklemeyi ve paylaşmayı kendine görev bilmiş bir çocuk eğitim kurumudur.
Çocuk akademisi her çocuğun ayrı bir birey olduğu gerçeğini aklından çıkarmadan, her yaş grubunun farklı öğrenme biçimlerine açık olduğunu ve her çocuğun hangi koşulda olursa olsun öğrenmeye olduğu kadar eğlenmeye, mutlu olmaya da hakkı olduğu anlayışıyla hareket etmektedir.
Okul öncesi eğitimde farklı eğitim yaklaşımları kullanılmaktadır. Bunlardan günümüzde kullanılanlar;
Montessori eğitimi çocukların toplumsal ve duygusal gelişimlerini destekleyerek gelecek yaşamlarında başkalarına , çevrelerine , kendilerine saygı duyan sorumluluk sahibi, toplumla uyum içinde yaşamlarını sürdüren bireyler olmalarına katkı sağlamak, bilgiyi ezberden kurtarıp her yaşta çocuğun anlayabileceği bir düzeyde somutlaştırılmış ve bunu bütünlük içinde aktaracak bir yöntem ve materyaller dizisidir.
Waldorf eğitiminde oyun odaklı bir yaklaşım izlenir. Çocuklar zamanlarının çoğunu bahçede geçirirler. Doğa bilinci ve sevgisi oluşur. Etkinlikler de doğal malzemelere yer verilerek yaratıcılığı desteklenir. Teknolojiyi eğitim sürecinin dışında tutar. Çocukların birbiriyle rekabet etmektense birbirlerine saygı duyarak , yardımlaşarak toplumsal aidiyet duygusu edinmeleri teşvik edilir.
Reggio Emilia eğitimi proje tabanlı bir yaklaşımdır. Çocuklara bilgiyi direk aktarmak yerine farklı etkinliklerle sonuca kendisinin ulaşmasını sağlayan bir yöntemdir. Geleneksel ve katı kurallardan uzak , özgün ve çocuğu araştırmaya yönelten etkili bir eğitim modelidir.
Başarı çocuk akademisi olarak, bu bilinç ile okul öncesi dönemdeki 3-6 yaş çocuklarımız için yaş gruplarına uygun, araştırma ve keşfetmeye dayalı keyifli öğrenme programları sunuyor, çok yönlü eğitim ile hayatları boyunca onlara gerekli olacak sağlam bir akademik alt yapı oluşturmaya çalışıyoruz.
Akademimizde alanında uzman öğretmenlerimizle sınıf içi etkinliklerimiz de
Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları,
Ana dili etkinlikleri,
Matematik etkinlikleti,
Fen ve Doğa etkinlikleri,
Proje çalışmaları,
Sanat etkinlikleri ,
Özel gün ve kutlamalar,
Mutfak etkinlikleri,
Geziler.
BRANŞ DERSLERİMİZ;
İngilizce,
Orf ve müzik,
Drama,
Görsel sanatlar,
Beden eğitimi ve jimnastik,
Yüzme,
Satranç,
Robotik kotlama,
Değerler eğitimi veya zeka oyunları(seçmeli)
Buz pateni derslerimiz yer almaktadır.
Eğitim öğretim sürecimiz sabah saat 8.45 te başlayarak saat 16.30 da sona ermektedir. Küçük yaş grubumuz için öğle yemeğinden sonra 1 saat dinlenme saatimiz vardır.
- 8.45 serbest etkinlik saati(çocuklarımızın evden geldikten sonra kendini rahat hissettikleri bir etkinlik seçerek güne başlaması sağlanır. Bu zaman diliminde çocuklarımız hamur, boyama, oyuncak oynama, sohbet, kitap okuma vb. gibi etkinlikleri seçebilirler.
- 9.30 kahvaltı saati
- 10.00 – 13.25 arası sınıf içi etkinlikler veya branş dersleri
- 13.30 öğle yemeği
- 14.00 – 15.45 arası sınıf içi etkinlikler veya branş dersleri
- 15.50 ikindi menüsü (meyve, çerez vb…)
- 16.15 toplanma ve hazırlık
- 16.30 eve dönüş
Başarı Çocuk Akademisinde çocuklar, sosyal becerilerini geliştirebilir, bir grubun parçası olma duygusunu deneyimleyebilir, paylaşmayı, başkalarına saygıyı ve birlikte çalışmayı öğrenebilirler. Aynı zamanda kendi kişisel farklılıklarını tanıyabilir ve potansiyellerini keşfetme imkanı bulabilecekleri bir eğitim kurumudur."