Doğalı seçen Yürümez şimdi zirveye yürüyor
Karaman'da sektöre E-Ticaretle Başladı Şimdi Mağazalaşıyor, İlk Mağazayı Karamana Açıyor!
Gıda Mühendisi Hasan Yürümez, ulusal ve uluslararası birçok firma ile çalışma, proje yürütme ve tanışma fırsatı yaşadı. Tedarikçi denetimleri, girdi kontrol, kalite ve üretim konularıyla ilgili birçok konuda farklı farklı vakalar ve durumlara bizzat şahit oldu. Edindiği bu tecrübe onu sağlıklı ve güvenilir gıdalar üretmeye sevk etti.
2015 yılında doğal ve fonksiyonel ürünler üretmeye başlayan Yürümez, ilk olarak Helaliye markasıyla ürettiği ürünleri kendi e-ticaret sitesinde ve tüm pazar yerlerinde satmaya başladı. 3 yıl önce ise İngro ismiyle markalaşma sürecine başlayan Yürümez, 6 yıl boyunca cirosunu yaklaşık 20 kat artırdı. 2021 yılında bir önceki yıla oranla yaklaşık 4 kat büyüdüklerini ifade eden Yürümez, ürünlerini 3 ülkeye ve Türkiye’de bütün illere toptan ve perakende gönderiyor.
Mağazalaşma Sürecine Başladı! İlk Mağaza Karaman’da Açılıyor!
E-ticaretin yaygınlaştığı günümüzde halen geleneksel ticaretin yaklaşık %90 paya sahip olduğunu ifaden İngro Kurucusu, müşterilerinden gelen talep üzerine bu yıl mağazalaşma sürecini başlattıklarını, 2022 yılı sonu itibariyle ülke geneli 20 mağaza açma hedeflerinin olduğunu söyledi. Yürümez, online olarak satışına başladığı ürünlerini tüketicilerin gelip görerek almak istediklerini ve bu anlamda ilk mağazanın Karaman’da satışa başladığını ifade etti. Çok yakında da bol indirimli bir açılış yapacaklarını ifade eden Yürümez, Franchise bayilikler için talep alma sürecine girdiklerini, İngro’ya yurtdışından da mağaza açma ve distribütörlük alma taleplerinin geldiğini iletti.
300 Çeşit Un ve 3000 Çeşit Ürün Üretiyor!
İngro, ürettiği 300 çeşit un ve toz çeşidiyle ulusal ve uluslararası birçok firmaya butik unlar satıyor. Firma, 3000 çeşit ürünüyle Un, Ezme, Kuruyemiş, Atıştırmalık, Sirke, Aktariye, İçecek, Bakliyat, Süt Ürünleri, Sebze, Meyve vb kategorilerde glutensiz, doğal, katkısız, vegan ve ketojenik beslenenlere özel ürünler üretiyor.
Neden Doğal Gıda?
Gıda sektöründe yaşanan olumsuz durumlar ve sektörde çokça kullanılan katkı maddelerinin sağlık üzerine etkileri, yaşanan kalite problemleri Yürümez’i kendi markası olan Helaliye ve İngro’ yu kurmaya yöneltti. Gıda sektöründe yaşanan taklit, tağşiş, hileler ve gıda sahtekarlığı onu adeta mesleğinden soğutmuştu. Çözüm olarak güvenilir, fonksiyonel, katkısız ve GDO'suz ürünlerin yaygınlaşması için proje ve ürünler üretmeye başladı.
Yaşanan tüm bu durumlar, sofralarımıza gelen hazır ambalajlı ürünlerin içeriklerinin çok iyi araştırılması gerektiğini ortaya koyuyor. Tek bileşenlerden oluşan, katkısız ve doğal ürünler toplumda meydana gelen sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmenin ön koşullarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
Projeyle Unlu Mamüllerde Küflenme Probleminin Çözümüne %90 Katkı Sağladı!
Başta Çölyaklar, Glutensiz Beslenenler, Sporcular ve Sağlıklı Beslenmek isteyenler için ürünler tasarlayan Yürümez, akademik anlamda yaptığı çalışmalar esnasında Tübitak'a Glutensiz Bulgur Yapımı Projesi sunumunda görev aldı. Daha sonra "Unlu Mamüllerde Mikrobiyolojik Kalitenin Arttırılması Olgu Çalışması" isimli Yüksek Lisans Teziyle bizzat ekibiyle sahadan 20.000'den fazla örnekte yaptığı analizler ve aksiyonlar ile unlu mamüllerin küflenmesi konusunda %90' nın üzerinde başarı elde etti. Proje, gerek akademik anlamda, gerekse gıda sektöründe bizzat sahadan alınan örneklere sahip ilk olgu çalışması olmasıyla sektörde ilklerden olma özelliğini taşıyor. Elde edilen bu başarıyla unlu mamüllerde milyonlarca dolar değerinde ürünün küflenmesinin önlenmesi, sektörde rol model olacak türden. Proje katkı maddelerinin kullanımından ziyade üretim aşamalarının kontrol altına alınması ile küflenmenin önlenmesini amaçlıyor, bu onu farklı kılan en önemli özelliği olarak görünüyor.
İngro’nun doğal, glütensiz, vegan ve butik ürünlerini www.ingro.com.tr ve www.helaliye.com sitelerinden satın alabilir, Firmaya, Ahiosman Mahallesi 33.Sok .No:14/A daki mağazasından ve 03382140025 – 05510233246 iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.