FETÖ yalanıyla korkuttular dedektiflerden kaçamadılar

ABONE OL

Karaman'da bir esnafı FETÖ yalanıyla korkutup dolandıran şüpheliler polisin titiz çalışması sonucu yüzlerce kilometre takibin ardından yakalandı.

KARAMAN'DA telefon ile aradıkları esnaf V.B.'ye kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcı V.B.'yi 'FETÖ hesaplarınızı kullandı, işlem yaptı' yalanıyla korkuttu. V.B.'nin 4 altın bilezik, 64 gram altın ve 400 EURO parasını dolandıran şüpheliler dolandırıcılık büro amirliği dedektiflerinin takibi sonucu Konya'nın Ereğli ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. 

Dolandırıcılık olayı 26 Ağustos günü meydana geldi. İddiaya göre kentte esnaflık yapmakta olan V.B.'yi arayan bir kişi kendisini Cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. V.B.'nin bazı bilgilerini telefonda kendisine söyleyen sözde savcı V.B.'ye FETÖ terör örgütünün hesaplarına sızıp işlem yaptığını dosya kapsamında kendisine de operasyon yapılacağını, biran önce evdeki para ve altınların evden çıkararak belirteceği adrese bırakmasını söyledi.

ALTINLARI VE PARALARI SİYAH POŞET İÇERİSİNDE ÇÖPÜN YANINA BIRAKTI

Duydukları karşısında panikleyen V.B. evinde ve iş yerinde bulunan 4 adet altın bilezik, 64 gram altın ve 400 EURO parayı siyah bir poşete koyup sözde savcının talimatı ile Fezvi Paşa Caddesi üzerindeki üst geçidin altındaki çöp konteynırının yanına bıraktı. Bir süre dolandırıldığını anlayan V.B. Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek kendisini dolandıran şüpheliler hakkında şikayette bulundu.

DEDEKTİFLER ÇALIŞMA BAŞLATTI

V.B.'nin ihbarının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık büro amirliği dedektifleri çalışma başlattı. Fevzi Paşa caddesi başta olmak üzere bölgedeki tüm mobese ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen dedektifler dolandırıcıların kente 34 UG 5649 plakalı otomobil ile geldiklerini aynı gün kenti terkettiklerini belirledi.

ŞANLIURFA İLE AYDIN ARASI TAKİP BAŞLADI

Dolandırıcıların araçlarını Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile takibe alan dedektifler aynı aracın Şanlıurfa'dan Aydın'a gittiğini burada bir süre kaldıktan sonra tekrar Şanlıurfa istikametine dönüşe geçtiğini belirledi. Dönüş yolunda aracın Konya'nın Ereğli ilçesinden geçeceğini tespit eden dedektifler Karaman'dan Ereğli'ye hareket etti. Ereğli çevre yolunda aracı durduran polis çöp konteynırının yanından parayı alırken güvenlik kameralarına yakalanan Mehmet Ali Şifa'yı ve araç sürücüsü İsmail Aslan'ı gözaltına aldı.

EREGLİ'YE GİDEN EKİPLER PAKETLEDİ, HAKİM AFFETMEDİ

Karaman'a getirilen şüpheliler sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilien Mehmet Ali Şifa ve İsmail Aslan çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince 'dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.







karaman fetö yalan korkuttu dolandırıcı altın para çöp konteynırı dolandırıcılık büro amirliği dedektif dedektifler ereğli ilçesi