İsmail Atakan Ünver TBMM'deki 3 yılını değerlendirdi

ABONE OL

Karaman'ın mecliste en çok konuşan milletvekili ünvanını alan İsmail Atakan Ünver TBMM'deki 3 yıllık çalışmasını gazetecilerle paylaştı.

Karaman CHP Milletvekili İsmail Atakan Ünver Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı 3 yıllık çalışmaları kentte görev yapan gazetecilerle birlikte değerlendirdi. Ünver 3 yılda 11 kanun teklifinin yanı sıra, 95 yazılı soru önergesi, 11 araştırma önerisi verdiğini 85 genel kurul, 18 komisyon konuşması yaptığını belirtti. Ünver ayrıca siyasetçilerin her yıl halka hesap vermeleri gerektiğini vurguladı.

Bugün Kent otelde düzenlenen basın toplantısına Milletvekili İsmail Atakan Ünver’in yanı sıra CHP Karaman il Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, CHP Merkez ilçe Başkanı Ahmet Recai Evcen, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülsen Kayserilioğlu, partililer ve gazeteciler katıldı.

Milleti temsil görevinin 3’üncü yılında olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Ünver, 3 yıl içinde yaptıkları çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.3 yıllık milletvekilliğim süresince bize verilen görev doğrultusunda her yıl ne yapabildiysek onları kamuoyumuzla, seçmenlerimizle ve hemşerilerimizle paylaşmaya çalışıyoruz diyen Ünver, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İlk yıl bir video hazırlayıp sosyal medya hesaplarımızda paylaştık. Geçen yıl da kendimizce “Sesimiz” adında bir dergi tasarladık ve yaptığımız çalışmaları paylaştık. Bir siyasetçi, kamu adına görev yapan kişiler ne yaptıysa bu yaptıklarının hesabını kamuoyuna ve kendisine bu görevi tevdi edenlere vermesi gerekir diye düşünüyorum. O yüzden her yıl böyle bir şey yapmaya çalışıyoruz.

“3 YILDA BU SORUNU ÇÖZEMEDİK”

Karaman’ımız da biz 3 yıl önce milletvekili olduğumuz zaman tarım problemliydi. Tarımda ki en büyük problem sulama sorunu. Bu bölgenin Konya Ovası dediğimiz Karaman’ın da bir ucundan Karaman Ovası olarak eklendiği bu bölgedeki en büyük sorun tarımsal sulama sorunu. Tarımsal sulama sorunu ile ilgili 2007’den itibaren başlayan KOP Projesi var. Ama 15 yıl oldu. 2011’lerde, 2013’lerde bitirileceği söylenen bu proje halen bitirilemedi. Ne zaman bitirileceği ile ilgili de bir zamanlama tarifi yok. Bu yıl son dönemlerin en kurak yılını yaşadık. Yağış azdı. Kooperatif kuyuları dahil vatandaşların elindeki kuyular kurumuş durumda. Yer altı suyuyla desteklenmediği için su bitmiş. Bu bölge için en önemli sorun bu. 3 yılda bunu çözemedik. Biz muhalefetiz ama her meclis kürsüsüne çıktığımız zaman ben her yıl 3 yılda bir bütçe görüşmelerinde Karaman Milletvekili olduğumuz için KOP İdaresinin bütçe üzerindeki konuşma görevi bana verildi. Ben 3 yılda 3 bütçe görüşmesinin hepsinde KOP üzerinde sulamayla ilgili konuşmalar yaptım. Arada kürsüye çıktığımız zaman yaptık. Araştırma önergeleri, soru önergeleri verdik ama bu konuda bir yol alabilmiş değiliz.

“BİZİM MEŞHUR BİR HIZLI TREN’İMİZ VAR”

İktidara mensup Konya Milletvekillerimizden birisi şöyle bir açıklama yaptı geçtiğimiz günlerde, Uluslararası sertifikasyon işlemleri tamamlanmadığı için Eylül ayını bulabilir dedi. 14 Temmuz itibari ile müracaatları biten iki tane ihale ilanı var bu hat üzerinde. Karaman ve Çumra Tren Gar’ında ki eksiklerin giderilmesi ile ilgili ihale var. İkisinin de müracaat süreleri 14 Temmuz’da bitti. İş bitim süreleri 90 gün ve tabi bu 90 günü idarenin uzatma yetkisi var. Yani bizim bu kanayan yaramız, büyük beklentimiz hızlı tren ile ilgili gidişat bu şekilde. İstasyonlarda eksiklikler var. Tabi bu hattın açılmasıyla ilgili bir sakınca doğuruyor mu doğurmuyor mu onunla ilgili bir yorum yapmıyorum ama hem Çumra hem de Karaman tren garında yapılacak işlerle ilgili iki tane ihale söz konusu bunu da bilgilerinize sunuyorum. Şimdi biz bunu söylediğimiz zaman tabi biz bu cevapları kabul etmiyoruz ama çeşitli laflar söylendi Gördük işte, geçen yıl biz bu zamanlar ne konuşuyorduk bugün geldik ne konuşuyoruz. Geçen yıl biz bunu söylediğimiz zaman 2020 yılının sonuna yetişecek denildiği zaman, yetişir mi yetişmez mi biz bunun değerlendirmesini yaptık. Ağustos’tan ileri bir tarih kabul etmiyoruz dedik. Bize verilen tarih 2020 Mart ayıydı. Madem pandemi geldi Ağustos olsun dedik, olmadı 2021 Haziran dediler hadi bu son söz inanalım dedik, 2021 Haziran ayı geldi olmadı. Temmuz’un sonuna geldik yine yok. Ağustos’un sonuna bakacağız o zaman olup olmadığına. Keşke olsun artık 2014 de başlama süreci inşaatın başlaması falan 2015 desek 100 km’lik yer tünel yok, dağ yok dümdüz ovada bu iş yapılacak. Yapılabilir miydi bu zamana kadar yapılırdı. Niye yapılamadı onu bilemiyorum. Keşke yapılabilseydi, İnşallah en kısa süre de hizmete alınır.

“BİRDE ÇEVRE YOLU MEVZUMUZ VAR”

Yine bizim milletvekili olduğumuzdan beri ifade ettiğimiz Karaman için önemli görülen bizden önceki siyasilerinde sıkı sıkıya sarıldığı bir çevre yolu mevzusu var. Çevre yolunun inşaatı Karaman’da 2016-2017 yılında birinci etabı bitirilip hizmete alınacaktı 21 km’lik çevre yolu. Bununla ilgili hizmete alınan bir etabı yok. Ama şehrin göbeğinde Millet Bahçesinin yapımı devam ediyor. Bu bahçenin aciliyeti neydi onu da bilmiyoruz” şeklinde konuştu.





karaman ismail atakan ünver chp milletvekili 3 yıl