Karaman Bilim Şenliği başladı

ABONE OL

KARAMAN'da TÜBİTAK ve Saray Holding SEKASAR Vakfı tarafından düzenlenen Bilim Şenlikleri başladı. Bir birinden renkli etkinliklerin ve stantların olduğu Bilim Şenliği 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre merkezindeki bilim şenliği saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. 

Bilim ve teknolojinin buluşacağı bu üç günlük etkinliğin, gençleri bilimsel keşiflere yönlendirmeyi ve onları geleceğin dünyasına hazırlamayı amaçladığını söyleyen Saray Holding yönetim kurulu üyesi Mehmet Ertabak, son yıllarda dünya genelinde de büyük ilgi gören Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik eğitimi, kısa adı ile STEAM olan Türkiye'de de önemli bir yer edinmeye başladığını belirtti.

Karaman Bilim Şenliğinin STEAM uygulamaları aracılığıyla gençlere disiplinler arası yaklaşım sunmayı hedeflediğini aktaran Ertabak şu ifadeleri kullandı; “Proje, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında destekleniyor ve Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde Saray Sekasar Vakfımızında sponsorluğu ile gerçekleştiriliyor. Bu Şenlik kapsamında gençlere bilim ve teknoloji alanında 39 farklı atölye sunulacak. Astronomiden robotik kodlamaya, yapay zekadan 3D yazıcı teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede düzenlenecek bu atölyeler, gençlerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve yaratıcılıklarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

ÇOCUKLAR BÖCEKLERİN EKOSİSTEMLERİNİ İNCELEYECEK

Bilim Şenliği'nde yine Ankara Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ve Böcek Şenlik Okulu (BÖŞO) iş birliğiyle hayata geçirilecek olan "Böcekler ile Ekoloji Eğitimi" projesinin ekipmanları ile, Ekoloji bilincini çocuklara eğlenceli ve etkili bir şekilde aşılamayı hedefliyor. Proje, böceklerin doğadaki rolünü, ekosistem üzerindeki etkilerini ve çevre koruma bilincini çocuklarla buluşturarak, çocukların ve gençlerin böceklerin ekosistem üzerindeki hayati görevlerini öğrenirken, aynı zamanda doğal yaşam döngüsünü keşfetme fırsatı bulacaklar” dedi.

Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli ise mesajlarını çocuklara ve gençlere verdi. Salondaki öğrencilere hitap eden Vali Çiçekli; “Sizler bizim geleceğimizsiniz, bugünümüz yarınımızsınız. Şu ülke şu devlet şu millet tarihte neler başardı bundan sonra neler başarabilir biz sizlerin gözüne gözündeki o ışığa  baktığımızda görüyoruz. Burada düzenlenen hazırlanan şu etkinlik aslında bir eğlence değil tabii ki bir şenlik ama adına arkadaşlar bilim şenliği demişler ama bu bir eğlence değil aslında bu aslında ülkemizin milletimizin devletimizin dünya üzerinde bundan sonra alacağı rolü etkinleştirecek olan o rolde gücünü kuvvetlendirecek kabileştirecek olan sizlerin yarınlarının hazırlanması projesi. O bakımdan bunu gerçekten çok ciddiye almanızı istirham ediyorum gençler, çocuklar, delikanlılar, hanım kızlar.

Öğretmenleriniz Milli Eğitim müdürlüğümüz, finansmanda bulunan SEKASAR Vakfı Saray şirketi boşuna bu projeleri bu programları düzenlemiyor arzu ediyoruz ki siz bilimin ışığında daha güçlü yarınları inşa edesiniz. Ülkemizi getirdiğimiz noktadan çok daha ileri noktaya sizler taşıyasınız duygu düşüncesi emeli ve arzusudayız. O yüzden üzerinize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bunu eğlenceli bir şekilde yapın kendinizi geliştirin, bilginizi ilginizi arttırın ve yarınımız bugünümüzden daha güçlü daha kuvvetli olsun. Sadece kendimize değil dünyanın her coğrafyasında kötülüklerin yaşandığı şu günlerde güçlü bir devlet olarak biz dünyaya, tarihe damgamızı vuralım istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Bilim Şenliğinin açılışı yapılarak standlar gezildi, deneysel incelemeler gözlemlendi.
















karaman sekasar vali mehmet fatih çiçekli mehmet ertabak bilim şenliği