Karaman'da o belediye otobüsleri buhar oldu

ABONE OL

Karaman'da müjdesi verilen ve bütçesi ayrılan belediye otobüsleri buhar oldu. 2020 yılı için bütçesi ayrılan otobüsler 2021 yılında programdan da çıkartıldı.

Karaman'da Karaman Belediyesi 2020 yılı çalışma ve yatırım programına dahil edilen elektrikli otobüsler kente gelmedi. 2021 yılı çalışma ve yatırım programına da alınmayan otobüslerin akıbeti ise merak konusu oldu. Karaman Belediye meclisinde açıklanan 10 adet doğa dostu elektrikli otobüs için 195 milyon bütçesi olan belediyeden 6 milyon lira bütçe ayrılmıştı.

Karaman'da rutin belediye hizmetleri devam ederken bir çok Karamanlı'da kente getirilecek hizmetlere gözünü dikmeye başladı. Her belediyede görevli personeller tarafından yapılan rutin kaldırım değiştirme, kavşak düzenleme, su faturası tahsil etme, çöp toplama gibi faaliyetler kesintiye uğramazken büyük yatırımların akıbetide sorgulanmaya başladı.

Karaman'da 2020 yılı içerisinde alınacağı duyurulan ve Karaman Belediyesi bütçesinden 6 milyon lira eski para ile 6 trilyon lira ayrılan 10 adet doğa dostu elektrikli otobüslerde kente gelmedi. Karaman Belediyesinin 2021 yılı çalışma ve yatırım programında bu otobüslerinde bulunmadığı öğrenildi. Karaman'da alınması planlanan ama alınmayan otobüsler hakkında belediye yetkililerinden bir açıklamada gelmedi.

Geçtiğimiz dönemlerde 2020 yılında 10 adet otobüs alınacağı (5i büyük 5'i küçük) belediye meclis toplantısında açıklanırken bazı gazete ve internet sitelerinde de bu gelişmeyi kamuoyuna duyurulmuştu.

KAMİL UĞURLU'YLA BAŞLAYAN OTOBÜS SERÜVENİ ERTUĞRUL ÇALIŞKAN'LA TAMALANDI

Karaman'da kısa süre öncesine kadar 1970-1980 model belediye otobüsleri hizmet verirken, dönemin belediye başkanı Kamil Uğurlu'nun girişimleri ile kentteki belediye otobüsleri yenilenmeye başlandı. 2011 yılında 10 yeni otobüs alınması ile başlayan toplu taşımadaki büyük değişim Ertuğrul Çalışkan döneminde yapılan takviyelerle modern ve bir filoya dönüştürüldü.

EMMİOĞLU KİM?

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı bir açık hava konseri öncesinde yaptığı emmioğlu çıkışı ile 'Cumhur ittifakı olmasa neler konuşuruz' diyerek aylarca kendinden söz ettirmişti. Savaş Kalaycı'ya yakın çevrelerde uzun bir süre boyunca emmioğlu çıkışı ile geçmiş dönemlerde yolsuzluklar ve usulsüzlükler yapıldığını belirterek dolaylı yönlerden Ertuğrul Çalışkan'ı işaret etmişti.

2 YILDA 101 YENİ ARAÇ

Başkan Kalaycı'ya yakın kesimler tarafından yolsuzluk ve şatafat ile itham edilen dönemin belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan son otobüslerin hizmete alım töreninde yaptığı konuşmasında "2 yıl içerisinde 101 yeni araç satın aldık. Yani 80 yılda alınan araç sayısını neredeyse 2 katına çıkardık. Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerekirse yeni araçlar almaya devam edeceğiz" demişti.

VATANDAŞ MUKAYESE EDİYOR, 2020'DE BÜTÇESİ AYRILDI 2021'DE PROGRAMDAN ÇIKARILDI

Kalaycı ise 2020 yılı programına aldığı ve bütçesini ayırdığı otobüs alımlarını gerçekleştiremedi, hatta 2021 yılı programından da çıkarttı. Şimdi merak edilen otobüs alımı için ayrılan milyonların nereye harcandığı oldu. Diğer taraftan Karamanlı vatandaşlarda geçtiğimiz dönemlerdeki 2 yıl ile son 2 yılın mukayesesini yapmaya başladı.









karaman belediye başkanı savaş kalaycı ertuğrul çalışkan kamil uğurlu belediye otobüsü emmioğlu buhar oldu