Rektör övdü dekan dövdü

ABONE OL

Karaman'da son günlerin en popüler konuları arasında bulunan İlber Ortaylı'nın açıklamalarının ardından KMÜ'lü akademisyen Aliye Çınar yaptığı paylaşımla Ortaylı'yı yerin dibine gömdü.

Karaman'da geçtiğimiz gün konferans veren Prof. Dr. İlber Ortaylı yıllardır Yunus Emre'ye sahip çıkmaya çalışan kurumların kucağına bombayı koydu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Namık Ak İlber Ortaylı'yı ağırlarken Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aliye Çıkar ise Ortaylı'yı yerin dibine gömdü.

Karaman günlerdir İlber Ortaylı'nın kentteki konferansını konuşuyor. KARTAP organizasyonunda ve KMÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona 7'den 70'e çok sayıda kişi katıldı. Programı takip eden çok sayıda kişi ise İlber Ortaylı'nın Karamanlıların tezini çürüten açıklamasına tepki gösterdi. Özellikle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yaklaşık 1 yıldır yürüttüğü çalışmalar aynı kurumun konferans salonunda hazeyana uğradı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Namık AK Ortaylı'yı konuk edip kendisi ile samimi pozlar verişti. Namık AK'ın aksine Karamanoğlu Mehmetbey Üniverstesi Eğitim Fakültesi Dekanı Aliye Çınar yaptığı paylaşımı ile İlber Ortaylı'yı yerin dibine gömdü. Çınar yaptığı paylaşımında “İyide gözüm İlber Ortaylı Yunus Emre uzmanı değil ki. Acaba Yunus'ta var olma üzerine hiç kafa yormuşmudur. Vaktim olsa tarihçiliğini bile sorgularım. Meşhur olması belki başka bir nedenidir” dedi. 

Çınar'ın gönderisine yorum yapan bir kullanıcı ise “Hoca yaşlandı onun üzerinden reklam yapmak isteyenlerin işi olabilir yanıtını verdi. Yanıta da cevap veren Dekan Çınar; Karaman'a çağırmışlar 50.000'e patlamış sadece” yanıtını verdi.

İLBER ORTAYLI NE DEMİŞTİ

Prof. Dr. İlber Ortaylı Karaman'da Yunus Emre'nin Eskişehir Sivrihisar ilçesine bağlı Sarıköy'de doğduğunu söyledi. Ortaylı açıklamasında; "Yunus Emre kimdir? Bir orta Anadolu köylüsü olduğu açıktır. Doğum yeri konusunda çok fazla münakaşa yoktur; Sarıköylüdür. Sarıköy Sivrihisar'ın (Sivrihisar, Eskişehir'in ilçesi) köylerindendir. Köyün adını da Yunus Emre yaptılar. Nerede gömülü olduğu ile ilgili dört rivayet vardır. Bir derviş doğduğu yerde gömülmüş olmayabilir. İlki burasıdır. ikincisi Nallıhan civarında Taptuk Emre'ye yakındır. Burada ikamet ettiği düşünülüyor. Üçüncüsü Aksaray'dır. Dördüncü rivayet de Karamandır." dedi.


karaman rektör namık ak dekan aliye çınar eğitim fakültesi prof. dr ilber ortaylı yunus emre övdü dövdü karaman haber